Niet geschoten is altijd mis

De Dag na de Avond voordien

Kan Herentals stoppen met roken? (deel 2)

Op de Herentalse gemeenteraad van 11 maart zette ik mezelf op de agenda. Ik wil graag stoppen met roken, en hoopte dat het Herentalse stadsbestuur me daarin kon helpen. Ik verwees naar de initiatieven van Vlaams minister Jo Vandeurzen, www.vlaanderenstoptmetroken.be en naar de campagne die onlangs in Westerlo van start ging. Mijn volledige (persoonlijke gekruide) tussenkomst kan je hier vinden.

In haar antwoord zette schepen van gezondheidsbeleid Anne-Mie Hendrickx de initiatieven van de stad inzake tabakspreventie op een rijtje. Ze meldde dat Herentals al enkele jaren geleden een gelijkaardig initiatief nam, en dat ik met mijn vraag dus eigenlijk te laat kwam. Bovendien zou de stad in de toekomst haar rookstopbeleid wel op bepaalde doelgroepen willen toespitsen, met bv. acties naar De Dorpel of in De Cirkel. Maar op de vraag of Herentals een gelijkaardig initiatief als Westerlo op poten zou kunnen zetten, was het antwoord nee.

Dat antwoord stelde me enigszins teleur. Jammer dus.

Stoppen met roken mag dan geen absolute prioriteit zijn voor de stad, het is dat wel voor mij.  En ik denk voor nog een aantal mensen, want ik kreeg wel wat positieve reacties op mijn vraag. Daarom wil ik de koe bij de horens vatten, en kijken of we samen een groepje kunnen oprichten van Herentalsenaren die elkaar willen steunen in het stoppen met roken. Daarom heb ik een facebookgroep opgestart: www.facebook.com/thalsstopt. Of je kan ook surfen naar www.thalsstopt.be. De bedoeling ervan is om allereerst wat geïnteresseerde en gemotiveerde mensen te verzamelen. Dan kunnen we tips uitwisselen en mekaar steunen in onze plannen. En als we voldoende kritische massa hebben, kunnen we misschien zelf een groepssessie organiseren?

Ben je geïnteresseerd om mee te stoppen met roken, of ken je iemand die dat wel zou willen? Surf dan naar www.facebook.com/thalsstopt en vind de pagina leuk. Zo kunnen we bekijken of we verder kunnen gaan. En zo voel ik me wat minder alleen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS

%d bloggers liken dit: