Niet geschoten is altijd mis

De Kunstenhoofdstad van de Kempen?!

Een aanrader voor wie nog niet geweest is: tot zondag aanstaande loopt in Le Paige ‘Fragment’, een geweldige expo van Kollectief Maksimaal. Ik ben er een weekje geleden geweest, en hoop de volgende dagen nog eens terug te gaan: geweldige lichtsculpturen, schitterende sieraden, een kruisweg die je niet loslaat, … Het Kollectief staat er zoals we het nog nooit gezien hebben. Ik liet me er ook fotograferen, met als resultaat mijn beste (of alleszins meest toonbare) portret ooit:

Geweldig overigens hoe Herentals zich de laatste jaren uit de culturele klei aan het verheffen is: de expo’s in Le Paige die kwalitatief in stijgende lijn zitten (Modamske! Herman Brood!), ’t Schaliken dat een speler van formaat wordt, theaterverenigingen die voor Landjuwelen geselecteerd worden. En dan, de laatste weken: een heuse boom qua beeldende kunst. Ergens op de Vennen ging een uniek museumopen, en Servais Verherstraeten wil Rik Poot terug naar Herentals halen.
Tel daar dan nog het erfgoed van Herentals bij: monumenten van werelderfgoedniveau, maar ook Fraikin of het in restauratie zijnde Begijnhofmuseum. Herentals beschikt over culturele en erfgoedtroeven waar Lier, Geel, Mol (en wie weet zelfs Turnhout) een poepie aan kunnen ruiken.
Al die troeven kunnen nog meer uitgespeeld worden dan vandaag het geval is: we hebben een echt erfgoed-, kunsten- en museumbeleid nodig, waar iedereen zelfs economisch beter van wordt. Ik heb het alvast met stip genoteerd op mijn todo-lijstje voor de volgende legislatuur (als ik daar een rol in zou spelen, tenminste).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS

%d bloggers liken dit: