Niet geschoten is altijd mis

De zevende Zaligheid: BETERTHALS

Ik kan nog zoveel schrijven als ik wil, ik hou er maar mee op. Zondag is het zover: dan beslist u hoe Herentals er de volgende jaren zal uitzien. Ik hoop dat ik u van mijn goede bedoelingen heb kunnen overtuigen. Maar mag ik toch – los van elke partijpolitiek – nog wat dromen met u delen?

Ik droom van:

          een Herentals waar iedereen zicht thuisvoelt, vol pit en verdraagzaamheid

          een stad waar schoonheid en ontroering hun plaats hebben

          een bestuur waar hart, hoofd en ziel elkaar in evenwicht houden

          een zorgzame gemeente, waar het goed is om te wonen, te werken, te winkelen en te leven

          een Beter-Thals

          een Mooier-Wijk

          een Toffer-Hoven

En daar zorgt u voor, op 8 oktober. Mag ik u veel succes toewensen?

2 Responses to “De zevende Zaligheid: BETERTHALS”

 1. Kris Peeters

  Dag Bart,
  Nu de campagne stilaan op haar einde loopt en de strijdlust over vermoeidheid naar berusting kabbelt, heb ik de tijd genomen om eens op bezoek te gaan op de blogs van collega-politici.
  Ik moet eerlijk zeggen: jouw oranje plek springt eruit. Raar maar waar, ik ben het volmondig eens met het meeste van wat je schrijft. Ik vraag me alleen af of ook je collega’s op de CD&V-lijst het ermee eens zijn. In het verleden, toen de CVP nog aan de macht was en ook later, toen de CD&V in de oppositie zat, hoorde ik heel andere geluiden. De zeven zaligheden waren vaak zeven ‘inhaligheden’ (dit woord staat alleen in mijn groen boekje, dus bespaar je de moeite). Zogenaamde ‘beleidsvisies’ waren eenvoudig terug te voeren op belangenbehartiging van deze of gene drukkingsgroep. De kakafonie aan voorstellen vanuit CD&V-hoek voor kamp A in Noorderwijk is er het recentste voorbeeld van. Eerst moest het een groen park worden met plaats voor de verenigingen en een beperkte ruimte voor de Golfclub. Daarna mocht de Golf plots toch uitbreiden naar 18 holes (waardoor Noorderwijkenaren hun wandeling over het terrein wel kunnen vergeten: zo’n golfballetje is moordend). Even later moest er ook een oefenparcours voor jonge automobilisten bij en lezing van het CD&V-programma leerde dat de oude droom van een ambachtelijke zone op Hoogton ook nog altijd niet is opgeborgen (zie je de vrachtwagens al komen, over Zandkapel, Hoogton, Ring Noorderwijk?). Gisteren dan viel een foldertje van je collega Marcel Leirs in de bus: hij ziet er ook grote kansen op het vlak van huisvesting. Help, dan zie ik door het bos de bomen niet meer – maar voel ik aan mijn water dat er weinig bos zal overblijven.
  Daarom wens ik je veel besmettelijkheid in de nabije toekomst. Uit de grond van mijn hart voor Herentals.
  Genegen groeten,
  Kris
  Lijsttrekker Groen!Open lijst 5
  http://spaces.msn.com/deanderekrispeeters/

 2. Bart Michiels

  Dag Kris,
  Vereerd met je bezoek, en bedankt voor je reactie.
  Op een of andere manier denk/hoop ik dat het wel goed komt met die oranje besmettelijkheid. Er waait wel degelijk een verfrissende wind door CD&V, althans: zo voel ik dat aan in mijn naïviteit.
  Ik kan een serieuze boom opzetten over Kamp A, maar ga dat niet doen: je was zelf op het debat waar heel duidelijk het unanieme CD&V-standpunt uit de doeken werd gedaan (inclusief ambachtelijke zone, inderdaad, maar dat betekent nog niet noodzakelijk zwaar verkeer!). Ik betreur het dat dan nadien Groen!Open dit zo simplificeerde.
  Maar soit. Waar ik op hoop, is helemaal verwoord onder ‘de zevende zaligheid’. En het doet me plezier dat je je erin kan vinden.
  Hartelijk,
  Bart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS

%d bloggers liken dit: