Niet geschoten is altijd mis

De vijfde Zaligheid: Groene Linten, Trage Wegen!

De Nonnenvest tussen Augustijnenlaan en Bovenpoort, de veldweg ‘de Hellekens’ tussen Begijnenvest en vistrap aan de Nete, de oevers van diezelfde Nete, de ‘Vliet’ tussen Nederrij en Olympiadelaan, het ‘Loopke’ tussen het stadpark, de Nieuwstraat en de parking achter ’t Hof, de vele veldwegels in Noorderwijk, en Morkhoven, …

Ik ben nogal een fan van steegjes, wandelwegen en nauwe straatjes, en ik hoop velen met mij. Groot-Herentals heeft er zo heel wat. Alleen lijken ze op dit ogenblik onderkomen en onaantrekkelijk, terwijl ze zo’n geweldige troef zouden kunnen zijn. Als je ze opwaardeert (en zoveel geld hoeft dat niet te kosten), creëer je voor fietsers en voetgangers aangename en veilige wegen bij, en zorg je voor meer en toegankelijker groen in de buurt. En daar wordt werkelijk iedereen beter van.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS

%d bloggers liken dit: