Niet geschoten is altijd mis

De derde Zaligheid: de Toekomst aan de Senioren!

Ouder worden we allemaal, en de fameuze vergrijzing stelt heel wat uitdagingen voor onze samenleving. Hoe kunnen we zorgen voor een zo kwalitatief mogelijk pensioen?

De stad moet natuurlijk (en misschien gelukkig maar) de pensioenen niet betalen. Maar ze moet wel zorgen voor een zo aangenaam mogelijke oude (of: minder jonge) dag. Dat vereist een permanente aandacht voor senioren in alle beleidsdomeinen: van huisvesting over mobiliteit tot cultuur, sport en toerisme. Want de senioren van tegenwoordig zijn alive and kicking! Waarom hen niet betrekken in een netwerk van vrijwilligers rond het OCMW, rond het cultuurcentrum, rond Toerisme Herentals? Het menselijk kapitaal, de energie en de ervaring die 55-plussers te bieden hebben is gigantisch, en moet gewaardeerd worden.

Anderzijds kan de stad en het OCMW ook zorgen voor meer ondersteuning voor thuis- en mantelzorg, of voor kangoeroewonen,  zodat iedereen zich letterlijk thuis kan blijven voelen. En tegelijk moet er gewerkt worden aan een meer plaatsen in de Rust- en Verzorgingstehuizen. Om de rust niet te laten roesten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS

%d bloggers liken dit: