Niet geschoten is altijd mis

De tweede Zaligheid: Coördineer Het Gebricoleer!

Heta_weg_1klein

   

Wegenwerken: de laatste jaren hebben -Thals, -Wijk en –Hoven er wel genoeg gehad. Er is heel wat verbeterd, maar een aantal mensen en handelaars leken wel een eeuwigheid afgesloten van de buitenwereld: bijvoorbeeld de Lichtaartseweg-Wijngaard, de Hannekenshoek of de Ring in Noorderwijk. En dan zwijgen we nog over de Grote Markt… En door het afsluiten van de Lierseweg wordt de Herenthoutseweg nu bijna de Welriekende Dreef van de Kempen.

Al dat getimmer aan de weg heeft heel veel goeds in de hand gewerkt, maar één ding kon duidelijk beter: de coördinatie van al die werken. Toegegeven, dat is niet eenvoudig, omdat je stedelijke, provinciale en gewestelijke werken moet combineren, en dat dan nog eens moet overleggen met water-, gas- en elektriciteitsmaatschappij. En de perfectie bestaat nu eenmaal niet.

Maar moeilijk gaat ook, hoewel dat de afgelopen jaren niet altijd is gebleken. Een meer planmatige aanpak zou de wegenwerken wel wat draaglijker maken. En de uitdagingen voor de volgende jaren zijn niet gering: het kruispunt aan Prima Lux, de Poederleeseweg, de Zandstraat, de Molenvest, de Nieuwstraat, en ik vergeet er nog heel wat.

 

Bezint dus voor ge begint (te graven).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS

%d bloggers liken dit: