Niet geschoten is altijd mis

te gast: Ria Janssens

Tijd om even een collega voor te stellen, dachten we zo. Want ik ben niet de enige op de lijst. Sterker nog: door je stem te geven aan meerdere kandidaten op dezelfde lijst, geef je je stem nog meer impact. En dus wil ik hier de volgende weken enkele markante collega’s een plaatsje in de kolommen geven.Ria2_1

    

Ria Janssens mag de spits afbijten. Voor wie haar niet kent: Ria is verpleegkundige en werkt sinds 1979 in de Zuidkempische Werkplaatsen te Herentals, een Beschutte Werkplaats waar 250 werknemers actief zijn. In 1988 was Ria kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezing en ze werd meteen verkozen.

      

Ze werd in 1993 schepen van sport en de legislatuur daarop schepen van sociale zaken. De welzijnssector was haar vast werkterrein: ze richtte samen met de collega’s van het OCMW de gehandicapten-en seniorenraad op.

       

Onder haar impuls kende de gehandicaptenzorg in Herentals een enorme uitbreiding. Maar daar hield het niet op: als eerste opvolger voor de provincieraad legde Ria op 26 juni 2003 de eed af als provincieraadslid.

       

De grootste bekommernis van Ria blijft aandacht hebben voor het welzijn van de mensen:

      

“Zorg dragen voor anderen, dat is altijd mijn motief geweest om politiek actief te zijn. Al 18 jaar probeer ik de bekommernissen van mensen in Herentals in te brengen in het lokale gemeentebeleid. Bekommernissen die ik oppik in mijn contacten binnen verenigingen, individuele gesprekken …
Het resultaat van mijn inbreng heeft wisselend succes. Maar dat weerhoudt mij er niet van om door te gaan. Op 8 oktober stel ik mij kandidaat op de CD&V-lijst, op de 28ste plaats. Met volle goesting, met heel mijn hart. Ik hoop dat u mij die kans geeft!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS

%d bloggers liken dit: