Niet geschoten is altijd mis

Het tweede deksel – verkiezingsfraude te H.

Poppl3

De reactie van Julien heeft me aan het denken gezet. (lees meer hier ) Was ik te ijdel bij het plaatsen van de Poppoll? Misschien wel, misschien niet. Maar ik vond het gewoon leuk om zoiets op deze site te zetten.

   

Niet iedere klikker was echter even eerlijk, zo bleek. Ik had al sterke vermoedens dat het er niet zo koosjer aan toe ging, en nu heb ik ook de bevestiging: een gigantisch aantal kliks op de poppoll komen van hetzelfde IP-adres. Er werd ruim 1700 keer gestemd, waarvan ruim 1600 keer door twee of drie dezelfden. En zo wordt de poppoll natuurlijk minder eerlijk, en dus minder leuk. Bovendien is het meervoudig stemrecht al lang afgeschaft.

   

Je kan natuurlijk weerom een nieuwe poppoll lanceren, met een nog betere beveiliging, maar daar heb ik ten eerste niet de vereiste informaticakennis voor, en ten tweede wil ik mijn tijd en energie besteden aan inhoud, en niet aan nieuwe leukigheidjes. Dus daarom: poppoll, rust in vrede. Het is niet het enige requiem waar ik deze maanden mee bezig ben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS

%d bloggers liken dit: