Niet geschoten is altijd mis

het deksel op mijn neus!

Poppoll1ts_1Jeetje! Pas vorige donderdagavond met Barts Poppoll begonnen en zowaar (we zijn nu dinsdag 4 september, zo rond 11 uur ’s avonds) en zowaar al 569 stemmen in de poppoll. Van een vliegende start gesproken.

 

Tot zover het goede nieuws. Want als we effe naar de voorlopige stand gaan kijken, zien we dat maar liefst 94,7% mij helemaal niet ziet zitten. Er werd warempel 539 keer ‘in geen 100 jaar’ aangeklikt. Qua les in nederigheid kan dat tellen.

 

Maar goed, ik had er dan ook toe opgeroepen. En als je niet tegen de hitte kan, moet je maar uit de keuken blijven. Enige troost is dat ik behoorlijk sterke vermoedens heb dat die negatieve stemmen uit een en dezelfde hoek komen…

   

Goed, dit online-speeltje is bijlange na niet wetenschappelijk verantwoord. Ik had een poll kunnen instellen waardoor je maar één keer zou kunnen stemmen (voor specialisten: met IP-blocking en cachegevoelig). Maar dat heb ik niet gedaan. Ten eerste omdat een dergelijke formule de website en het surfen aanzienlijk verzwaart, ten tweede omdat dergelijke polls minder mooi ogen, en ten derde omdat ik eigenlijk vrij naïef in de eerlijkheid en goede bedoelingen van elke bezoeker van deze site geloofde. Wat – helaas – niet altijd zo blijkt te zijn.

   

Maar soit: hoe gaan we nu verder? Ik heb een mailtje naar Koffi Annan gestuurd met de vraag een VN-waarnemersploeg deze site te laten monitoren, maar om de een of andere reden lijkt hij het te druk te hebben. Dus laat ik de poll gewoon zijn gang gaan. Wie wil, klikt maar raak. Mijn nieuwsgierigheid en naïviteit (en ook wel het respect voor de vrije meningsuiting) halen nog altijd de bovenhand. En het kan geen kwaad om er dagelijks dat lesje in nederigheid terug in te pompen. Ik kan alleen maar blijven beloven, in alle openheid, om mijn best te doen.

 

De argeloze bezoeker en poppoller weze dus gewaarschuwd!

   

   

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS

%d bloggers liken dit: