Niet geschoten is altijd mis

voor akkoorden?

250pxletermeOnze grote roerganger Yves Leterme is serieus bezig qua hommeles maken. Hij heeft niet alleen de Franstaligen in de Brusselse rand ironisch tegen de schenen geschopt, nu geeft hij ook nog eens toe dat hij al een behoorlijk aantal gemeenteraadsverkiezingsvoorakkoorden op zak heeft.

Banvloeken uit vrijwel alle richtingen naar de minister-president. Hoe is het mogelijk dat hij zoiets zegt? Alleen Johan Vande Lanotte treedt hem bij, en doet er nog een ironisch schepje bovenop. "Voorakkoorden sluiten," aldus de SP.a-voorzitter, "is zoals destijds seks voor het huwelijk: men geeft nooit toe dat men het doet, maar men vindt het toch plezant."

Toegegeven: toen ik de woorden van Leterme voor het eerst hoorde, sloeg ik mezelf en de hele partij ook voor de kop. Maar eigenlijk is het zo gek nog niet wat hij doet.

Want wat heeft Yves gedaan? Hij is gewoon eerlijk geweest. Hij heeft de hypocrisie van een aantal andere toppolitici doorbroken. En dat krijgt mijn respect. Het zou geweldig zijn mocht iedereen zo eerlijk zijn.

A propos: voor wie in een Herentals voorakkoord geïnteresseerd is: het bestaat niet. Alleszins niet met CD&V erbij. Dat zeg ik met de hand op het hart. Een reden te meer om op de juiste te stemmen!

3 Responses to “voor akkoorden?”

 1. jan de wit

  Ik vind dit een van de mooiere truken van de foor. Iedereen weet dat er voorakkoorden worden gemaakt, maar niemand durft ervoor uitkomen. Behalve eerlijke Yves. Hier is lang en diep over nagedacht. Sambavoetbal!

 2. Joris De Leeuw

  Leterme loopt als een soort huurdoder Vlaanderen af en dreigt lokale mandatarissen af die een coalitie willen vormen met Vlaams Belang. Dat vind ik grof. Letermes gedrag is een belediging ten opzichte van de Vlaming. Hij behandelt de Vlaamse kiezer met evenveel respect als onze zuiderburen uit Wallonië. Herentals zal niet zwichten!

 3. Bart Michiels

  Wel Joris,
  Je hebt alvast je naam niet gestolen. Bedankt voor je eerlijke reactie, waar ik het overigens niet mee eens ben (maar dat moet kunnen, hoop ik).
  Houzee!
  Bart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS

%d bloggers liken dit: